Aluevaaliteesit Länsi-Uudellemaalle

🐻 Veronkorotusten tie on kuljettu loppuun jo ajat sitten! Suomessa on yksi läntisten teollisuusmaiden kireimmistä veroasteista, joka uhkaa mahdollisen maakuntaveron vuoksi vain nousta. Vain kokoomuksen vaalivoitto takaa sen, ettei mahdollisen maakuntaverotuksen tullessa voimaan ala voimakas veronkorotuksien kierre.

💰 Yli miljardin euron sote-palvelut siirtyvät kunnilta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle vuodesta 2023. Ei ole aivan samantekevää, kuka ja ketkä vartioivat tuota pottia. Kannatan erittäin säästäväistä rahankäyttöä, jotta veroja ei tarvitse nostaa ja velkaantuminen saadaan kuriin. Yli 1200 ääntä kuntavaaleissa viestivät, että linjalleni on kysyntää.

🩺 Jonottamisen aika on ohi! Yrityksille ja kolmannelle sektorille tulee taata mahdollisuus tuottaa julkisia terveyspalveluita. Hyvin usein yksityinen palveluntuottaja on tehokkaampi ja laadukkaampi kuin julkinen. Tärkeintä on toimivat ja kustannusvaikuttavasti toteutetut palvelut, ei se kuka ne tuottaa.

🏥 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Karkkila ja Vihti. Hyvinvointialue tuottaa alueen sote- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen.

Karttakuva: NLS Yleiskartta 1:1 000 000, 2020 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Uusimaa_SOTE.svg